Thursday, 21 January 2016

Jom bervitamin C Zhulian


Assalamualaikum and Salam Sejahtera..


Jom bervitamin C Zhulian... 

Hanya RM27.20 80 biji... harga mmpu milik..... berbaloi dan kesannya terbaik...

Sikit perkongsian....
Saya dulu susah nak ambik ubat dan supliment ke ape ke...
Saya resdung teruk gak... saya try Vitamin C Zhulian dan terus masuk ahli untuk dapat harga lagi murah...
selepas seminggu makin ok... Alhamdulillah sy dah kurang kena jangkitan selsema dan batuk..

Saya suggest kat kawan saya yang ada asma teruk.... inhaller tu best friend dialah... hari2 kena sedut dan selalu mc... dia dah sebulan makan Vitamin C... asmanya dah sedikit kurang.... biasanya kena sedut hari2 ni dah kurang dah, 3 malam baru sedut sekali.... Alhmdulillah...
Pm/wassp sy 01117837279 untuk dapat keterngan lanjut..


Friday, 1 January 2016

Short Vacation Getaways @Kuantan


Assalamualaikum and Salam Sejahtera..

hi everyone. its been a long time since i did not write here.. So now, im gonna share to bits about my short vacation to Kuantan with My friends and My eheeemmm:)


First, Happy Mid-Sem break for me only.. Bcoz dua orang jejaka tu telah pun menamatkan pengajian mereka.. Azu pulak,,, baru jee abis Exam.. Hope sgt dpat result yang excellent yee Azulaini :).. 

Seriously,, I have alots of fun having vacation with them although it just a short vacation.. Kitaowg decided nak g vacation nie ambk masa yang lama laa jgak.. Bcoz baru jee plan kan.. Xtentu jadi kan.. Siap tubuhkan whatsapp group lagi.. Hahahaha.. Last2 jadi jgak.. hehehhehehe. Kiowg pergi ke sana  lam kul 12 lebih laa jgak bcoz zira baru abis klz time tu.. Lpas tu,, dpat call dari #CapitalA yang cakap y diowg dah ad dekat depan UiTm.. Lpas tu kitaowg pergi menjamu selera.. Lapar kot.. First kena breakfast baru laa bertenaga ^_^

Sampai jee Kuantan ,, first kitaowg check-in hotel.. Tapi just hotel bajet jee.. Nak jimatkan kos laa dikatakan.. Btw, ad owg sponsor tau. Yeppyyy..!!! hahahahahaha.. Then,, kitaowg pergi ECM Kuantan.. Bese laa student emang xterlepas dari menonton wayang punyer :p.. Nak2 time mid-sem break nie.. Holiday selagi boleh..!!!


Sementara menunggu movie yang kitaowg choose tu ditayangkan,, apalagi,, window shopping's time laa jawabnya :).. Bab2 nie emang gurls2 suka sangat.. Dengan Me2 pun suka.. Of coz laa ,, I kan girl :p yang boy2 tu hanya peneman girls2 jee,, okay :p


Then,, we having our dinner @SushiKing :)



The taste of Japanese Food,,, Serously,, AWESOME..!!!!


Then,, after movie,, kitaowg pergi ke TC(Teluk Cempedak).. Tapi lupa nak capture any pictures kat sana.. Just dapat menyaksikan Roller Blade performance from pelbagai generasi xkira tua or muda
**Zira xpndai main,, bcoz tu kalue ad owg y pndai main,, Zira akan puji (T.T)**


On second day,, Kitaowg pergi main bowling..!!! Seriously,, zira xtipu.. Nie first time zira main bowling bcoz zira selalu takut bola tu akan masuk lubang.. Bcoz tu,, kalau org ajk,, I said No..!!!!!!!!!!! Hahahaha.. 


Tapi,, Alhamdulillah,, first time main dapat STRIKE.. Lpas tu,, down.. Down and Down.. Rasa nak menangis pun ada (T.T).. Nua cakap kalau ada antara zira dengan azu dapat first or second place,, diowg (CapitalA and Nua) nak blnje SHOPPING..!!! Tapi gitulaa.. Xkesampaian... Urmmmmmmm


Lpas tu,, kitaowg terjah Sara Boat Noodles.. Jadi, bagi mereka yang berada di Pantai Timur terutama Kuantan dan Kemaman yang teringin sangat ingin mencuba Boat Noodle, bolehlah terjah Restoran Sara Boat Noodle, betul betul bersebelahan dengan Restoran Sara Thai, Jalan Gambut. Zira agak Restoran Sara Boat Noodle ni adik beradik dengan Restoran Sara Thai (ada 3 cawangan di Kuantan) dan satu lagi Restoran Sara Suki & BBQ (menawarkan makanan jenis steambot).  Memang TipTop laa taste of mee and soup diowg..!!! 


So, highly recommended for those yang suka mee dan soup. heee. Bagi yang berminat boleh terjah ke sini. Sangat berbaloi-baloi hokeh! 

Restoran Sara Boat Noodle
A7 Jalan Gambut 3, 
Kampung Kuantan, Pahang
Waktu operasi dari pukul 12.30 tengah hari hingga 11.30 malam. 

Then,, nak dekat2midnight lak.. Kitaowg perkenan nak makan Steamboat.. Bukan kitaowg yee.. Zira dengan Azu nak makan Satay.. Urmmm.. Tapi... Kami just follow diowg jee ;p
First nak makan dekat Angah Steamboat.. Oleh disebabkan tmpat tu dah penuh dikunjungi orang.. So, kitaowg ambik keputusan tukar tempat..hehehehehe.. Last choice kitaowg ialah,, East Coast Buffet Steamboat Restaurant :)


Next, Panorama Hill, another famous spot there. The hill is famous for the breathtaking sunrise view over the sea of clouds. Trust me, you will never have a chance to see all these incredible views unless you are at Sungai Lembing, at least not in other places in Malaysia that I know of.. Tapi sayangnya,, xsempat nak tgk sunrise.. Seriously.. KECEWA....!!!!!  


The hike normally takes around half an hour cause the trail was rather easy, I would say since it's mostly made up of concrete steps with handrail provided. Ours took almost an hour because of our frequent stops, it was steep at the beginning of the hike. I was already panting with my heart feeling like it was about to explode anytime when I was not even halfway through yet. My stamina sucks big time and plus I've been putting off my workout sessions for quite some time T__T

 The sea of clouds started to fade, since it was a bit late when we reached the hill top. The ideal time for perfect view would be around 6.30am, and wait patiently for the sunrise..


The hill top was rather clean, I bet the people there really maintain it well and clean it regularly. Hence, not much we can do there, no rubbish to be picked at all ^^
We relaxed ourselves on the top, while viewing the picturesque scenery.

By

Azira Jusoh