Friday, 26 December 2014

:: Smile today,, tomorrow could be worse.. ::


Assalamualaikum and Salam Sejahtera..


Hari nie hari paling zira benci lam idup.. Knpe..?? Jahil ngat kee zira lam agama… Perkataan y sering kali bermain dalam fkiran…  Perkataan y msih segar lam ingatan,, xkala adq zira ckap y dye malu bila berjalan dgn zira.. Aku tau laa mg bdaq Imtiaz.. Bakpe,, lam pndangan mg aku ea keji ngat kee.. Klmarin time kat pntai,, time nk bergmbar dye asyik tgk laen mcm jee kt aq ea.. Time nk bergbr izani,, ok plak.. Tapi klue aq ad kat sebelah,, mcm xnak plak.. Time izani brgmbar,, dye ok jee.. Klue time aq,, dye ckap.. “Isk,, ad owg kat tepi tu”.. Dah mcm r owg tu tgk,, mcm laa owg tu xprnah selfie.. Skit kot aty.. Ari nie plak kat pasaraya aku try lam berckap dgn dye,, lpas tu dye tepis tgan aku mcm aku ea org xknal jee.. Lpas tu,, Aq menyumpah abis dye dpan ma aq.. Ma plak bela dye. Tiap kali.. Tiap masa..  Mcm aq ea bkan ank dye.. Ma trus membela dye smpai laa alik umah.. Ma tnya adq,, dye wat npew kat aq.. Dah dye xskit aty,, cmfirm2 sound dye steady jee… Dah aq ea dah mrah thap maximum,, cmfirm2 r nada laen.. Aq tau laa aq xsealim izani dgn era,, at least aq tau jgk hukum-hakam agama… Kee kat mata family aq,,aq ea teruk ngat.. Lpas tu,, bdq kecik ea dtang umah nangis2,, lps tu aq try laa redakan dye… Aq psang laa cite frozen nk sruh dye senyap.. Bkan nak hargai tapi semakin marah ad laa.. Ma aq sruh aq ttup laptop.. Bcoz kcau nk tonton tv.. Ayah aq ckap nk cmpak aq dgn bdaq tu kat luar terus bcoz bsing… “Mg dua org sme jee..” Bkan nk hrgai,, smkin wat aq rse skit aty ad laa… Lpas tu ma aq sruh r col adq-beradik aq,, sjew jee nk dgr khabar.. Lpas tu, smua cbuk… Ma sruh col,, ma long… Aq ckap xde save no mak long.. Lpas tu ma tnya adq spew ad save no mak long.. Adq aq ckap dye ad,, tapi xau telpon dup ane.. Last2 telfon dye ad dkat ats meja,, dkat dgn aq…  Ma sruh r aq search mak long lam cntact,, tapi aq xjmpe… Lpas,, aq ckap laa xjmpe… Emang nada aq still lam nada marah.. Ma ckap lam tu,, tapi aq xjmpe.. Still nk slahkan.. Aq ane tau dye save nme mak long ap.. Aq search “mak long” tapi xjmpe… Adq aq mai dye search jmpe.. Dye save “Mok long”.. Ane aq tau.. Tapi still nk slahkan aq… Lpas tu,, ma ckap mcm2.. Mcm aq ea truk ngat jee kat mate dye.. Dye tau y aq still lam keadaan marah tapi still xpham ank dye sowg ea.. Ma ckap better aq  xde fmily,, bcoz asyk mrah2 jee,, dgn kwn ckap slow2 jee.. Ma ane tau,, aq kat u pn klue stress naek suare jgk.. Sem lpas,, sebab stress,, aq naik suare jgk kat roommate aq… Ma ckap better aq dup dgn kwn dri umah.. 

By
Azira JusoH

No comments:

Post a Comment