Wednesday, 27 August 2014

Misteri Duit Hilang Dalam Purse


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

Alhamdulillah.. Selesai sudah "Speaking Practice" pada hari ni.. Hahaha.. Start msuk lam bilik madam,, serioudly.. berdebar gler kot.. Hahaha... Dah r kite nie speaking entah ke mana... Tapi,, Alhamdulillah... My punyer mark,, 12... Seriously.. Mcm xpercaya jew... Mana xnyer.. Rse2,, time speaking td ckap dah r ckit... Tersasul pn ad.. Tersekat pn ada.. Time tgh speaking beritahu ici,,, haha.... tersekat ici and try r dpatkan bantuan ahli members... Y funny nyer time speaking,, blei plak member tnya.. Berape minit ag.. hakhak... Asyik2,, tgk jam kat kmpter madam... Because limit nya klue xclpa,, 30 minit kot... xaulah.. hehehe.. Tapi menda dah settle.. Life must go again... Hope dpat result time "Speaking test" sme or up ckit or up byak r,, markah tu.. hehe.. Nak cover carry mark katanya... Insyallah.. Mcm2 tips madam wi,, arap beli di gunakan time real "Speaking test".. Hopefully.. ^_^

Misteri Duit Hilang dalam Purse

Ok berbalik pada entry zira pada hari nie.... Waaaaa.. Selasa,, 26.08.2014.. Seriosuly,,, xsngka duit yang zira pgang sebanyak RM300,,, hnya tnggal kini RM200.. Ke mana menghilangnya ag RM100??? haha..Otak hilang arah dah ea memikirkan duit tu... Mana lah aku letak.. Y zira pasti pada ari ahad,, 24.08.2014... ad ag.. Tapi time selasa,, time klz mat233.... zira check purse... haaaaaaa.... Duit dinner ilang... First sekali owg y lain,, Ida bcoz zira beritahu dye.. Lpas tu Yaya... urmmm... Terpaksa ganti alik gune duit zira.. Dah r duit lam bank tinggal ckit ag.. Nant nak cari backup kat celah ane tau.... Nak ckap zira gne,, emang xr.. Sepanjang idup zira... Xpernah pn zira wat kluar duit,, RM100 skeping.. Kluw jatuh... No comment.. Owg ambik... Ag lah no comment....


Lpas klz mat,, zira ajak fara,, ida dgn yaya,, tman zira g atm... Haha.. Nak ambik duit ,, nak ganti alik duit tu.. Otw g atm,, zira cite r kat fara masalah zira.. Urmmm... Mcm2 conclusion bermain kat fkiran aq.. Yaya,, wat lawak nak tenangkan zira,,"Zira,, mg call xag duit mg yang ilang tu,, tnya ia g ane..hahaha.."  Zira pn jwab,,"Call dah,, tapi operater y jwb,,, Number ur call is 01..... bla... bla..." Thanks for the lawak... Tapi.. Rase mcm nak menangis ad lah.. Sebak gler dada nie...  Time tu,, emang xredho ag r duit dinner tu ilang.. Haha... Lpas tu,  zira trus pass duit dinner tu kat yaya... Seriously... Aq xnak dah pgang duit lpas ea... Macam2 masalah... Dah r time klz mat,, xleh nak fokus.. Asyik fkir sal duit jew.. Madam tulis formula ap tau kat dpan... Aq pkai copy paste jew... Paham habuk.... urmmm.... Lpas klz,, aq lpak dgn awop2 klz aq... Lpas Nua dgn Idris tgk muke aq... Nua pn tnya,, "Mg baloh npew ag dgn Emi??".. HAAAAAAA... Mend nie xde sangkut paut or kena-mengena pn dgn emi.. Knpe?? Asal mke aq moyok,, aq mesti lpas baloh dengan emi kew??? Ingat aq xde msalah lain... Soalan Idris ag sweet,,"Emi xblz mcg ea??"HAHAHA... Whatever lah... Mlz dah nak fkir.. Btw,, thank to My sweetheart because give support time zira btul2 lam kesusahan.. Hahaha.... Knpe xnyer.. Jmpe dye kat tepi tngga,, trus cite sal msalah zira.. Tenq because memahami... Cyg awk sgt2....

Zira search kat internet,, jmpe lah stu ayat nie... .. Alhamdulillah daripadanya Dia berikan dan darinya juga ia akan kembali... Insyallah... Kalau ad rezeki,, xke mana kan???

Allahumma innaka ta’lamu ayna dholatii wa ayna dhoolats, Allahumma yaa roddadh-dhollati wa yaa haadiyan minadh-dhollati wa yaa  jamian-nasi liyawmin laa royba fiihi, ijma’ ‘alayya dhollatii innaka ‘ala kulli syay-in qodiir.”
 
Artinya : “Ya Allah, sesungguhnya Engkau mengetahui di mana berada barangku yang hilang dan di mana ia telah hilang. Ya Allah, wahai Yang mengembalikan barang yang hilang, wahai yang memberi petunjuk dari kesesatan, wahai yang mengumpulkan manusia pada hari yang tidak ada keraguan padanya,kumpulkanlah padaku barangku yang hilang. Sesungguhnya Engkau maha kuasa atas segala sesuatu.”



By : Nur Azira Jusoh



No comments:

Post a Comment