Friday, 20 June 2014

Dear My Love, I'm Sorry (TT_TT)


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...


Haha, benda ni jadi every month tapi saya kept denying yang benda tu berlaku sebab hormones. haha. Kasihan kat dye especially . hihi. Tiap bulan mesti ada drama . Macam macam drama. Drama kat rtm pun kalah. Serious. Tiap-tiap bulan mesti jadi sensitive nk mampus. Tiba-tiba rasa sedih, rasa kosong , rasa nak nangis for no reason . All the sudden semua jadi serba tak kena. Mood tiba-tiba 100% swing, rasa macam nak hidup sendiri taknak cakap dengan sesiapa. Tiba-tiba rasa nak nangis sebab rasa jiwa kosong. Semuanya tiba-tiba. hoh ?


Tiba-tiba blei jadi cepat kecik hati. haha. Tapi bila time nak PMS ni, (especially seminggu sebelum PMS) entah kenapa tiba-tiba mood nie cpt sensitive sangat.  Sorry,, please dont blame it on me... Salahkan hormon,, please... Hari tu,, tgh ckap2 dgn "Si dia",, tba2 emosi dtang menganggu... Zira xau ap salah "Si dia",, sampaikan zira menangis.. Bukan sampai,, tapi dah menangis dah pn..Nak ckap time tu salah zira... Jap,, nak fkir... Xde KOT.. Salah zira?? Agi lah "XXX"... haha...

Then tiap bulan mesti benda yang favourite tiba tiba jadi benci. Padahal most of the time keen and fav sangat. Contoh, tdung. Tapi bila time nak PMS ni benda-benda fav tu tiba-tiba rasa menyampah. siap cakap kat dye, jangan bazir lah beli.Zira xnk pn... Tapi,,lam hati sebenarnya,, NAK...OK!!!! haha.  Kesian dia dilemma pulak. Stress ad mkwe mcm nie... haihhhhhhh.....

Banyak lagi lah kalau nak tulis. huahua. Sekarang kalau mood swing-swing and tetiba secara drastic jadi macam mengada, dah bear in mind, esok lusa period lah ni. Ala, biasa lah kalau perempuan nak PMS mesti lah banyak drama swasta.  Walaupun tahu hormon tak stable tapi taknak mengaku. hehe.Saya pulak memang PMS senggugut semua, orang kata time beranak rasa macam sengugut tapi 10kali ganda? haaaiyoo? gulp.   Tak tahu lah time pregnant nanti macam mana pulak. Lagi kasihan lah kat dye ni. hoihhh. Tapi lambat ag.. **Gatal**. Saya pulak jenis yang manja jugak lah dengan dia. hewhewwhewwhew mihmihmihmih.. Tapi time period,, ganas mcm harimau... huhu..


No comments:

Post a Comment