Friday, 20 June 2014

Dear My Love, I'm Sorry (TT_TT)


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...


Haha, benda ni jadi every month tapi saya kept denying yang benda tu berlaku sebab hormones. haha. Kasihan kat dye especially . hihi. Tiap bulan mesti ada drama . Macam macam drama. Drama kat rtm pun kalah. Serious. Tiap-tiap bulan mesti jadi sensitive nk mampus. Tiba-tiba rasa sedih, rasa kosong , rasa nak nangis for no reason . All the sudden semua jadi serba tak kena. Mood tiba-tiba 100% swing, rasa macam nak hidup sendiri taknak cakap dengan sesiapa. Tiba-tiba rasa nak nangis sebab rasa jiwa kosong. Semuanya tiba-tiba. hoh ?


Tiba-tiba blei jadi cepat kecik hati. haha. Tapi bila time nak PMS ni, (especially seminggu sebelum PMS) entah kenapa tiba-tiba mood nie cpt sensitive sangat.  Sorry,, please dont blame it on me... Salahkan hormon,, please... Hari tu,, tgh ckap2 dgn "Si dia",, tba2 emosi dtang menganggu... Zira xau ap salah "Si dia",, sampaikan zira menangis.. Bukan sampai,, tapi dah menangis dah pn..Nak ckap time tu salah zira... Jap,, nak fkir... Xde KOT.. Salah zira?? Agi lah "XXX"... haha...

Then tiap bulan mesti benda yang favourite tiba tiba jadi benci. Padahal most of the time keen and fav sangat. Contoh, tdung. Tapi bila time nak PMS ni benda-benda fav tu tiba-tiba rasa menyampah. siap cakap kat dye, jangan bazir lah beli.Zira xnk pn... Tapi,,lam hati sebenarnya,, NAK...OK!!!! haha.  Kesian dia dilemma pulak. Stress ad mkwe mcm nie... haihhhhhhh.....

Banyak lagi lah kalau nak tulis. huahua. Sekarang kalau mood swing-swing and tetiba secara drastic jadi macam mengada, dah bear in mind, esok lusa period lah ni. Ala, biasa lah kalau perempuan nak PMS mesti lah banyak drama swasta.  Walaupun tahu hormon tak stable tapi taknak mengaku. hehe.Saya pulak memang PMS senggugut semua, orang kata time beranak rasa macam sengugut tapi 10kali ganda? haaaiyoo? gulp.   Tak tahu lah time pregnant nanti macam mana pulak. Lagi kasihan lah kat dye ni. hoihhh. Tapi lambat ag.. **Gatal**. Saya pulak jenis yang manja jugak lah dengan dia. hewhewwhewwhew mihmihmihmih.. Tapi time period,, ganas mcm harimau... huhu..


Thursday, 19 June 2014

Lame giler xwat 'Essay'


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...


Hai kowag semua.. Lame gler kot xupdate blog.. Nak wat mcm ane,, busy..haha.. Busy lah sgat... Btw,, Im home now..... Yeayyyyy.. Blei lah update blog y bersarangkan labah2 y xbisa kelihatan nie...

Story of my life today is "Lame giler xwat 'Essay'"... Today ad sbjek bel.. English time...!! haha.. Dah lah madam sruh bwk surat khbar ari nie,, and find some of article dalam akhbar tu... Tapi nsib jgk ad member y bwk... So,, I ambklah stu helai.. Selamat ...

Time lam klz madam gne slide ckap sal 'Free-Writing'... Madam ckap kluw xiingat perkataan tu lam english,, teruskan jew... wah,, malay word blei lam essay... haha.. Lawak sgguh.. Lpas abis presentation of all slides,, madam sruh kitaowg dup lam group masing2 and then plih stu gbr dri smua article y kita ad, and discuss... Kira kena cri point lah because kena wat Essay... Madam kasi 10 minit untk discuss... Haha... 

Lpas abis 10 minit,, madam sruh writing an essay berdasarkan point y kita dapat berdasarkan discussion y kitaowg buat.. OMG... Otak zira dah berkarat kot.. haha... Seriously,, Rse mcm blur jew time wat essay.. Madam kasi 10 minit buat essay and not discussion are allowed!!!! Rse mcm hancur gler2 r essay lpas submit kat madam... Xtau lah zira tlis ap lam essay tu.. Main hentam sjew... hakhak.. Ayat mcm drjah satu.... Ringkas dah ad ici ke xau.. Dah lah conclusion pendek gler..... haha... Kena practice byak2 r lpas nie.... urmmmm... tapi bese lah "MALAS".. haha... Dont be like that's okay.... huhuhu.. 

Bye2 from now.....
With Love :
Nur Azira Jusoh