Thursday, 25 July 2013

Bbuka Puasa with My FRIENDs~


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

Yesterday,,I have great time with my friends because we're having waktu berbuka bersama2.. Such a memorable history for me and them(maybe ^^).. First xnak join jgk,, tapi fkir.. baik join jgk after my friend,, aina ajak zira and others(jie and kak tika) join sekali.. hehe.. From klej kitaowg take the "Van Kunyit" to go there.... Hehe..Very excited because nie second time zira naik "Van Kunyit".... After arrived kat tempat y dituju,, kitaowg tmpah meja.. Bukan kitaowg tapi nuar jew,, hahaha.. He's one of my classmate...  Horrible classmate during outside from the class.. such a different attitude...haha.. Aftre that,, kitaowg tmpah mkanan untuk bbuka sblum berangkat ke bazar yang berdekatan.... hehehe.. banyak giler kot owg kat bzar smpena blan ramdhan nie.. huhuhu..



*Pic : Before waktu Berbuka.. hehe

#Pic lain akan d'upload kemudian..
....Loading....
By : Nur Azira Jusoh

Sunday, 21 July 2013

With my Self-Camera Queen's Classmate...



Assalamuallaikum and Salam Sejahtera...

With my Self-Camera Queen's Classmate




Have a great time with my classmate,, balkis during gap of our class.. hehe.. such a memorable memory of us... Peace =)
By : Nur Azira Jusoh

Saturday, 20 July 2013

Together Forever


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

First of all,,alhamdulillah to the god because I have already finished my edition for my cover photo facebook by using photoscape...  Although it just a simple cover photo for my facebook,, but im felt great,,okay...


# Love My Family SO MUCH..!!!
By : Nur Azira Jusoh


Friday, 19 July 2013

Horrible Memorable Ever!!!


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

image
hmm hmmm hmmmm how to start? (inhaleeeee)... (exhale).. Memorable ever.. What 's your guys think about my entry for today...Its excited?? Wonderful?? The answer is NO!!!
Why???image
Memorable ever for me because it was horrible memory everimage!! Why not...Ok.. Al-kisahnya bermula pada ari khmis bersamaan imageimage July imageimageimageimage pada kira2 waktu hmpir magrib because time tu dah dekat dengan waktu berbuka.. huhuhu.. How to start this horrible story ea...Ok,, pada ari tu,, zira tinggal sowg kat blik because roommate zira dua owg tu xde.. sowg g kem gemia and another is gi pergi mkanan bebuka aka dye prgi cafelah... Sedang khusyuk zira mengemas barang lam blik,, tiba2 zira tdgrlah stu bnyi dari tingkapimage..Kowg rase ap... Its ghostimage??Not..Bak kata org,, siang2 ane ad hantu kan...,haha.. else???  NO ANSWER.... because zira jew yang tau kan..haha.. 

Nie nak story-mory to ur guys,,, bunyi tu datangnya daripada....image
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kowg knal nie binatang ap??
Bunyi itu datangnya daripda seekor kera!!!image Sumpah ever!! Takut giler kot zira time tu image.. Hello!! First time kot,, besenya zira tgok kera tu curi mkanan owg lain kat klejimage.. Tapi,, kali nie I saw by myself y kera tu curi mkanan zira..!!! It stoled my bread.image.!!! Nsib lah roti jew.... Kluw mend lain.. What will happen to me..!! Panik giler kot time zira nmpak kera nie try to stolen my breadimage.. Bkn try,, tapi dah ambik pn "as fast as lightning" tau..,,. So the moral value for zira and also to ur guys,, dont open ur windows and dont left ur food near the windowsimage!!! haha.... Nant kera ambik ag mkanan anda tau.. haha.. Just kidding..!!! Just take this incident as kowg pnyer pngajaran because kjadian nie berlaku pada diri zira jew.. not ur guys,,okay!! Wasalam~image
By : Nur Azira Jusoh
image
image

Saturday, 13 July 2013

sup cendawan campbell


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

assalamualaikum awok2 semua . zira tengah makan sup campbell cendawan yg dalam peket tu . sorry la zira bulan ni memang diet..haha.. puasa ,,okay,,, .image

    zira nak berkogsi sikit pasal sup kegemaran zira ni . 
 jgn tiru ...image

     rasanya berkrim ,, tekstur dia lembut and melted . whaaaa tak boleh lepaskan untuk menkmati sup ni . lazat tak terkata . 


cara nak buat sup cendawan takdelah susah mana.sama sjaa macam masak maggiimage. cuma kena pandai sukat air je.kalau lagi pekat sup dia,memang lagi sedap dan menggiurkan.kalau cair kira kurang menjadi la.tapi kalau rori garlic dicicah dengan mushroom soup.sedap weyh =Dimage

satu peket sup cendawan tu kalau campbell dalam RM3.60. ada 3.tapi berbaloi lah.kenyang kot makan.zira jadikan menu ni sebagai breakfast sahur zira di bulan puasa nie.
image.  =D.

SELAMAT BERPUASAimage
bY : Nur Azira Jusoh
image

Wednesday, 10 July 2013

Batu Yang Mempunyai Darah Dan Organ Dalaman?


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

Batu Yang Mempunyai Darah Dan Organ Dalaman? | Kami hairan apabila melihat batu ini mempunyai darah dan organ dalaman. Namun, makhluk yang menyerupai "batu" ini dalam bahasa saintifiknya dikenali sebagai Pyura Chilensis, dan masyarakat tempatan menggelarnya sebagai "Gnarly". Ia merupakan sejenis hidupan laut yang boleh ditemui di kawasan perairan berbatu sekitar Chile dan Peru.

Selain daripada rupanya yang seakan-akan batu dan tidak mampu bergerak, ia sebenarnya boleh dimakan. Di Chile, hidupan ini ditangkap secara komersial dan masayarakat tempatan lazimnya memakannya secara mentah atau dimasak dengan sayur-sayuran kerana rasanya yang sedap.

Cara pembiakan makhluk ini ada lah secara aseksual iaitu pembiakan sendiri atau tunggal tanpa memerlukan pasangan disebabkan ia tidak mampu bergerak. Oleh itu, makhluk ini boleh bertukar jantina sama ada menjadi jantan atau betina mengikut kemahuannya sendiri.


HairanBlog - Mahkluk Allah dimuka bumi ini banyak dan manusia masih lagi belum dapat mengetahui sepenuhnya. Ternyata ilmu Allah tersangatlah luas. Jadi tak perlu la bongkak dan berlagak pandai sangat.
By : Nur Azira Jusoh