Wednesday, 22 May 2013

Kuantan here I came!!!!!!!!!!!!!!! (PART1)


Assamualaikum and Salam Sejahtera.....

First of all,,tahniah krna lepas ujian komputer uh! Haha,,korg adlah antara 1000 peserta yg akn dtemuduga dr 13000 yg layak,,yg mintak dlm 20000 org,,so,,dah ucapkan ksyukuran? Alhmdulilah,,ta susah un
Sebelum ke iv? Pastikan sarapan!! Sarapan!!!! Sarapan woi! 

Okayh,,bnyak kan dokumen yg dy nak? Pastikan,,pastikan korang ad SETIAP yg dimintak tersebut,,kalau takd mase daftar nanty,,korg akan diminta pos dokumen yg ta lengkap,,kan dah jd 2 kerja,,so get well prepared.

My temuduga at the Zenith Hotel... Jalan Putra Square Darul Makmur,  Jalan Putra Square 6, Pekan Melayu, 25300 Kuantan, Pahang...Spew2 org Kuantan,,of coz knal kan....Centrally located in the heart of Kuantan town and the ICT Hub..Tapi,,zira orang Terengganu..Xbrpe knal...huhuhu.. Its takes 3 hours untuk smpai ke destinasi yang di tuju,,iaitu the Zenith Hotel!!!!

Then what? Smpai sane naty,,better korg trus knal2 ngn peserta2 lain,,sebbny korg akn berinteraksi dlm sesi grup untuk menyingkirkan yg ta layak ke temuduga,,(That's me)
Ketika korang berada dalam sesi grup,,tak kira apa jua tgasan,,pastikan korang ad peranan walaupun celah2 je,,jgn buntu waktu uh! Bntai j ape2,,haha,,pastikan bernas la kan ideanya,,

Then sape j yg layak ke pusingan brikutny,,akan ad esei kne buat,,dy tny nak g oversea ke tak n whateva,,jwb jujur jea :-)

Time temuduga? Better jawab jawapan dalam bahasa soalan yg dkemukakan,,aritu gua kene fully bm,,tapi ad gak bilik lain yg kene bi,,so beter prepare ur answer,,
Soalan lazim :
Introduce urself
Why u need this scholar?
Minat? Why?
Vision mision?
What r u doing in next 5 or 10 years?
Lain2 ue soalan cepumas :-)



Fortunately,, i dont got the biasiswa... But i wished to all the participates,, GOOD LUCK... Aja2 FIGHTING!!!!
By : Nur Azira Jusoh


No comments:

Post a Comment