Wednesday, 10 April 2013

Just a StorY : It has to be yOu ♥


Assalamualaikum and Salam Sejahtera...

Spew cnie peminat fanatik cerita Cinderella's step sister...Hands up,,please..hehehehehehe...
Ari nie zira cam gatal2 tangan nak tulis story...Tajuk nyer "It has to be you"...My favourite song ever by Yesung Super Junior...Especially after cite Cinderella's step sister bcoz this is the theme song...Nak2 snyuman Chun Jung Myung lam story 2..Wah,,, Cute nyer..Cair hati zira,,beb...
Ok2,,berbalik kepada entry zira.. Ari nie zira nak shared story,,,I made by myself..No copy2...No ciplak,,ok!!!


 ♥ It has to be yOu

Pengarah : Nur Azira Jusoh
Penerbit : Nur Azira Jusoh
Cast : Yesung Super Junior,, SeoHyun SNSD,, HyunA 4minute and HyunSeung B2ST
(Wah,, save bajet bcoz castnyer ckit...hahaha)


“SeoHyun takkan kahwin dengan orang pilihan omma appa!” jerit Seohyun kepada ommanya
“Eh, kau kena ikut cakap omma saja tau? Sejak bila kau pandai membantah cakap omma hah?”
“Cuisunghamida omma… SeoHyun memang tak boleh!”
“Kalau kau tak boleh, omma takkan benarkan kau tinggal dalam rumah ni lagi, keluarlah sekarang, keluar!” ommanya terus beredar.
“Omma!” Seohyun menjerit sambil melihat ommanya yang semakin jauh dari pandangan.
“Omma, I’m sorry!” SeoHyun sanggup meninggalkan harta kekayaan dan kesenangan demi mencari lelaki idamannya…

Begitu juga dengan omma dan appa Yesung…
Nasib Yesung dan SeoHyun sama jew…
“Omma, hidup ni Yesung yang punya, so Yesung berhak membuat keputusan, entah perempuan tu baik atau tidak…” Yesung melawan kata ommanya.
“Eh, mestilah baik kalau tidak, takkan omma pilih untuk Yesung!”
“Tapi Yesung tak nak kahwin dengan orang pilihan omma, kalau omma nak, omma kahwinlah sendiri… Lagipun Yesung dah ada girlfriend!”
“Hah, kurang ajar betul, cepat keluar… Jangan bagi omma nampak muka kau lagi… Keluar!”
Yesung meninggalkan ommanya di ruang tamu berseorangan…
Sekarang Yesung tinggal bersama kawannya,HyunSeung di kondominuim yang berhampiran dengan universitinya.
Omma Yesung terus menghubungi omman SeoHyun yang majlis perkhawinan akan ditundarkan, begitu juga dengan omma SeoHyun.
Ketika itu Yesung and SeoHyun masing-masing tak kenal antara satu sama lain…

“Ring Ring…” telefon SeoHyun berbunyi.
“Yobosseyo?” SeoHyun menghubungi HyunA…
SeoHyun dan HyunA adalah kawan rapat sejak sekolah menengah lagi.
“HyunA, aku nak tumpang kat kondo kau hari ni, kau datang ambil aku kejap.”
“Ok, aku datang nanti.”
“Kamsahamida” HyunA terus beredar…
Setelah ambil SeoHyun, HyunA teringat nak ambil laptopnya yang rosak di kedai…
“Oh, SeoHyun kau pergilah dulu kat bilik aku tu, aku nak ambil laptop jap!”
“Ok, tapi bilik kau kat mana?”
“Oh, tingkat dua bilik 1140, ni kunci bilik.”
SeoHyun treus menuju ke bilik yang diberitahu oleh HyunA tadi…
SeoHyun terus membuka pintu.
“Aik, pintu tak kunci pun, habis tu nak buat apa HyunA bagi kunci?!”
SeoHyun terus masuk sambil memegang handphone sambil kunci ditangannya…
Dia mendapati ada seorang lelaki di dalam sedang bermain piano…
“Arghh!” SeoHyun menjerit.
“Awak siapa?” Tanya SeoHyun.
Lelaki itu terkejut melihatnya.
“Awak tanya saya? Sepatutnya saya yang tanya awak sebab ni bilik saya.”
“Apa? Ni bilik kawan sayalah!” SeoHyun menjawab dengan nada yang kasar…
“Eh, awak dah silap biliklah!”
“Saya tak silap, ni bilik 1140, kan?”
Lelaki terus ketawa.
“Ni bilik 1240 la…”
“Eh?” SeoHyun beredar semula ke pintu dan melihat no bilik…
“Ooo… Malunya, sorry saya memang tersilap!” SeoHyun menundukkan kepalanya berulang kali kepada lelaki itu…”Ye, tak pe. Bilik no 1140 di sebalah ni.
Oh, siapa nama awak?”
“Emm.. Saya SeoHyun”
“Oo, saya HyunSeung.”
SeoHyun terus beredar …
Yesung sedang berjalan sambil memegang telefon dan terus melanggar SeoHyun…
Lalu kunci dan telefon SeoHyun terjatuh dan telefon Yesung juga terjatuh…
“Baianei!” SeoHyun terus ambil teleon dan kunci lalu beredar dari situ.

Keesokan harinya, di universiti.
SeoHyun dan HyunA berborak sambil bergelak ketawa.
“Ring Ring…” Telefon Seohyun berbunyi.
SeoHyun mengerutkan dahinya keran nombor yang tertera di skrin telefon adalah nombornya sendiri..
HyunA terus beredar dari situ.
“Hello, ni siapa?” SeoHyun bertanya.
“Emm, telefon yang wak guna tu telefon saya tau.”
“Oh, awak siapa? Takkan telefon awak ada dengan saya!!”
“Please, tengok telefon awak guna tu elok-elok!”
SeoHyun pun melihat telefon tersebut.
“Opss!”
“Saya rasa awak yang langgar dengan saya semalam dan awak tersalah ambil.”
“Oh, sorry-sorry!” Saya memang tersalah ambil, nak pulangkan macam mana sekarang ni? Saya kat universiti.”
“Emm, tak pe saya dah nampak awak!”
“Maksud awak?”
“Ye, kita berada di univeriti yang sama.”
“Hah…” Yesung terus menuju kea rah SeoHyun.
“Ni telefon awak.”
SeoHyun terus ambil telefonnya dan memulangkan semula telefon Yesung.
Di sinulah bermula sebuah kisah cinta romantic antara SeoHyun dan Yesung bermula . Di universiti SeoHyun dan HyunA mengambil kursus photography manakala HyunSeung dan Yesung mengambil kurus nyanyian. Lagipun Yesung merupakan penyanyi yang famous. Hamper setiap hari, Yesung berborak dengan SeoHyun melalui telefon.

Beberapa hari kemudian…
“HyunA, beberapa hari yang lepas ada flower boy mahu jadi boyfriend aku, tau tak?” Kata SeoHyun.
“Right? Aku pun sedang jatuh cinta kat seseorang, siapa flower boy kau tu?”
“Emm, walaupun aku baru kenal dia tapi aku rasa gembira bila bersamanya, om, kau bagi tau dulu kau punya err.”
“Eem.. Na.. Namanya… Ye… Yesung.”
Terdengar nama Yesung, SeoHyun seperti tidak bernyawa! Jantungnya seperti tidak berdegup lagi… SeoHyun terdiam…
“SeoHyun?” HyunA memanggil.
“Oh-oh, tak de, aku tipu kau je. Tak ada flower boylah!”
Setiap hari, setiap masa SeoHyun mengambil gambar Yesung tanpa disedarinya.
Keesokan harinya, semasa SeoHyun dalam perjalanan pulang dari kedai photo print, ada seorang lelaki yang kelihatan seperti gangster telah mengekorinya. SeoHyun terus berlari, lalu lelaki itu dengan sepantas kilat terus mengejar SeoHyun. Namun lelaki itu lebih laju berbanding SeoHyun.
‘Tolong!!!” SeoHyun menjerit.
“Tak payah jeritlah, tiada orang yang dapat menolong kau kat sini!” lalu lelaki itu melepaskan tumbuk pada perut SeoHyun dan SeoHyun terus pengsan. Tiba-tiba HyunSeung yang berlalu di situ ternampak kejadian yang menimpa SeoHyun.
“Weh, buli perempuan ye, aku polis!” lalu dengan sepantas kilat lelaki terus berlalu pergi .
“Aik, SeoHyun!” lalu HyunSeung membawa SeoHyun pulang.
“Ding Dong…” HyunSeung menekan butang bilik HyunA.
“Kenapa dengan SeoHyun?” HyunA bertanya sebaik sahaja membuka pintu.
Tanpa menjawab soalan HyunA, HyunSeung terus masuk dan meletakkan SeoHyun yang pengsan di atas sofa di ruang tamu.
“Eh awak buat apa dengan SeoHyun?”
“Nanti SeoHyun sedar, awak tanyalah sendiri!”
HyunSeung sudah lama mencintai HyunA tetapi cintanya tidak dibalas oleh HyunA.
“Ok, dahlah, keluar, keluar dari bilik ini sekarang, kalau terjadi apa-apa kepada SeoHyun, siap awak!” HyunA memarahi HyunSeung.
Setelah HyunA menutup pintu, dia terus pergi mencari kotak kecemasan di bawah katil untuk mengubati SeoHyun.
“Aikk!’ HyunA sedikit hairan.
“Ni kotak apa?” bisik hati HyunA.
Lalu HyunA membuka kotak tersebut. HyunA terkejut apabila melihat kaotak out dipenuhi dengan gambar-gambar Yesung dan SeoHyun serta surat yang ditulis oleh SeoHyun.
“One time I see you, I could not stop myself from loving you. I’ll support you until the last moment. I’ll keep on believing you, loving you.. Saranghae Yesung oppa.”
Lepas habis membaca HyunA menitiskan air matanya.
“Tak sangka, tak mungkin! Arghh!!” HyunA menjerit sekuat hati dan kemudiannya SeoHyun tersedar dari pengsan dan terus menuju ke arah HyunA yang sedang duduk di atas katil sambil memegang kotak rahsia SeoHyun.
“HyunA, kau dah tengok semuanya? HyunA hanya menangis.
“HyunA, semua ini tidak benar, aku tak cintakan Yesung.” SeoHyun menipu hatinya sendiri demi HyunA.
“Kau tipu aku!” HyunA terus berlari meninggalkan SeoHyun.

Petang, di pantai.
HyunA menghubungi HyunSeung supaya datang ke pantai untuk menemaninya. Setelah HyunSeung sampai, HyunA terus menuju kea rah HyunSeung. HyunA terus memeluk HyunSeung sambil menagis.
“Kenapa ni HyunA?” soal HyunSeung.
Tiada jawapan daripada HyunA.
“Ehem, ehem…” HyunSeung berdeham.
“Opps, bainei! Tadi lupa…” balas HyunA.
Lalu mereka mencari tempat yang sesuai untuk berbual
“Emm, HyunSeung, saya nak tanya satu soalan!!”
“Tanyalah.”
“Erm, andaikan kawan awak mencintai perempuan yang sama dengan awak, apakah yang harus awak lakukan ke atas kawan awak?”
“Kenapa awak tanya saya macam ni?” Tapi kalau saya, saya akan lepaskan kawan saya…
Asalkan orang yang saya sayang gembira, tu pun dah cukup mencukupi.
“Emm,HyunSeung mianei, semasa SeoHyun pengsab tadi saya asyik marah kat awak je!”
“Tak apa! Asalkan awak gembira.”
“Oppa.”
HyunSeung terkejut apabila HyunA memanggilnya oppa.
“Hah?”
“Oppa, saranghae!”
“What?”
“Sarangheyo!” HyunA menjerit dengan sekuat hati.
HyunSeung terkaku mendengar kata-kata yang keluar dari mulut HyunA.
“Ni mimpi ye?” tanya HyunSeung.
“Nak tau mimpi atau bukan kena rasa nie.”
HyunA terus mencium pipi HyunSeung.
“Saranghae…” Jawab HyunSeung lambat-lambat.
HyunA dan HyunSeung terus berlari-lari di persisiran pantai.
“Awak dah ok?”
“Kwencana.”

Di kondominium
Hari sudah gelap, SeoHyun semakin bimbang. HyunA belum pulang. Kebetulan Yesung berlalu di situ.
“Emm, oppa boleh tolaong saya cari kawan saya, HyunA. Dia keluar sejak pagi tadi namun sampai sekarang dia masih belum pulang.”
Yesung dan SeoHyun terus keluar mencari HyunA. Namun tidak menjumpai HyunA walaupun bayangnya sekali.
“Ring Ring…” Telefon SeoHyun berbunyi.
“SeoHyun, appa sekarang berada di hospital, omma minta maaf sebab halau SeoHyun keluar dari rumah pada hari itu…
Datang ke hospital sekejap… ( Tut…Tut… )” terputus talian.
“Oppa, hantar saya ke hospital.”

Di Hospital
“Omma!” SeoHyun menjerit.
“SeoHyun, omma minta maaf.”
“Omma, SeoHyun yang sepatutunya memintak maaf.”
“SeoHyun yang salah, bianei omma… Appa jadi macam ni mesti sebab SeoHyun keluar dari rumah pasa hari itu.”
Cuisonghabnida! Untuk menebus dosa yang SeoHyun lakukan.Seohyun akan bersetuju untuk berkahwin dengan lelaki pilihan Omma…”
“What?” Suara Yesung dan omma SeoHyun bersatu!
“Ye, oppa, saya minta maaf! Saya tak dapat terima cinta awak, sebab HyunA telah jatuh cinta kat awak sekarang ni… HyunA keluar dari rumah hari ini sebab dia tahu yang saya mencintai awak… Saya harap awak pulang nanti… Awak carilah HyunA dan pujuklah dia…”
Tak sempat Yesung menjawab…
“Arhh!!” Suara peminat Yesung menjerit… Lalu fanz Yesung telah mengelilingi untuk mendatangkan tandatangan, SeoHyun terus beredar dari situ.

Keesokan harinya
Seohyun menhubungi HyunA.
“HyunA, aku minta maaf pasal semalam. Aku dah putus dengan Yesung demi kau, demi persahabatan kita. Aku sayang kat kau sebab kaulah kawan aku.”
“SeoHyun, aku… ( Tut… Tut… )” Belum sempat HyunA beritahu, talian sudah terputus.
Pda hari itu, Yesung mengadakan konsert. Dia menyanyikan lagu <It has to be you> khas ditujukan kepada SeoHyun. Yesung juga telah memberitahu kepada semua peminatnya bahawa dia akan berkahwin dengan perempuan pilihan ommanya seminggu lagi. Alangkah samanya tarikh perkahwinannya dengan SeoHyun.

Seminggu Kemudian
“Hari ini adalah hari perkahwinan SeoHyun.” Bisik hati kecil Yesung.
“Hari ini adalah hari perkahwinan Yesung.” Bisik hati kecil SeoHyun.
“Oh, HyunA...” Yesung memanggil HyunA dan HyunSeung.
“What?”
“Kau tolong sampaikan surat ini kepada SeoHyun, please!”
Sempat lagi dia menyampaikan surat kepada SeoHyun sebelum majlis perkahwinan dimulakan.
HyunA dan HyunSeung mengambil masa 3ominit untuk samapai ke rumah SeoHyun.
“SeoHyun, ni surat daripada Yesung.”
“Aikk, bukan kau yang kahwin dengan Yesung hari ini.” Tanya SeoHyun.
“Taklah! Siapa kata? Aku dah bertunang dengan HyunSeung!”
“What, HyunSeung?! Kenapa tak beritahu aku?”
“Eh! Siapa yang tak beritahu kau, hari tu aku nak beritahu kat kau melalui telefon, tetapi kau yang putuskan talian…! Geram, arh cepatlah baca surat tu!” Seohyun membaca surat yang di sampaikan oleh HyunA daripada Yesung.


“Sudah terlambat, bianei oppa….” Bisik hati kecil SeoHyun.
“SeoHyun cepat bersedia, pengantin lelaki dah sampai!” Slah seorang pengurus menberitahu.
“Ok!” SeoHyun terus memegang a bouquet of flower dan menuju ke arah pengantin lelaki..
SeoHyun terkejut apabola melihat pengantin lelaki adalah Yesung…!!
Begitu juga dengan Yesung… Masing-masing berdiri seperti manusia yang tidak bernyawa! Suasana pada pagi itu amat riuh-rendah kerana majlis perkahwinan tersebut telah dipenuhi dengan peminat Yesung.
SeoHyun menitiskan airmatanya dan menuju ke arah Yesung.
Yesung terus memeluk SeoHyun dengan erat!
“Sarangheyo!” ucap SeoHyun. Dia tidak menyangka lelaki pilihan ommanya adalah Yesung.
It has to be you…” balas Yesung

•*¨*•.¸¸.•*¨*• The End •*¨*•.¸​¸¸.•*¨*•♫

I LOVE ISLAM
Hawa : Awak, saya nak minta sesuatu boleh?
Adam : Boleh, ape dia? (Muka nak tahu sangat)
Hawa : Awak tinggalkan saye okay?
Adam : Hah?! Ape awak cakap niii?! ;( Awak memain jer kan?
Hawa : Betul lah awak, saye series niii :')
Adam : Kenape awak cakap macam tuu? awak tak sayang kite lagi ke? :'(
Hawa : Awak, kita belum ada ikatan yang sah, Saya sayang awak sangat, tapi saya lebih sayangkan Allah, biarlah kita Bertemu kerana Allah dan Berpisah kerana Allah.
Adam : Baiklah, saya lepaskan awak, seandainya kita dijodohkan bersama, InsyaAllah satu hari nanti saya akan datang melamar awak untuk menjadi isteri sah...:)
By : Nur Azira Jusoh



No comments:

Post a Comment