Thursday, 7 February 2013

Pengaruh Buruk Cerita Setia Hujung Nyawa...


Assalamualaikum and Salam Sejahtera....


Hari ini... Detik ini...Saat ini...Berakhirnya cerita Setia Hujung Nyawa....Cedih nyer... Xleh nak nak tengok Zain yang super cute and super sweet tu.........Zain,, u toooo sweeeet.. huhuhu....Tapi sedar tak sedar,,terdapat jugak pengaruh buruk dalam cerita Setia Hujung Nyawa ini.. Terkejut giler bila zira baca gambar yang di share oleh seseorang menerusi laman sosial FACEBOOK... Zira ada jugak post pic nie kat Twitter zira...

Nak tengok tak....????
.
.
.
.
.
Ya Allah,, Ya Tuhanku....Apalah yang difikirkan oleh budak ini... Sampai terpengaruh dengan begitu sekali.. Ini bermakna budak ini berfikiran cetek..Kita sebagai manusia di muka bumi just perlu ambik iktibar dari cerita yang disiarkan supaya kita tidak melakukan perkara yang bodoh yang boleh menjatuhkan maruah diri sendiri,, agama dan juga keluarga... 

And also,,i found post yang agak menarik..By the way,, post ini berkaitan dengan dengan post entry saya pada pada hari ini di laman sosial FACEBOOK...

Check this out...
.
.
.

Just remember this...

Sekuat mana cinta dan kasih kita pada seseorang yang menyatukan kita ialah Allah. ..

Kalau Allah tak izinkan,kita takkan bersatu.. kalau Allah izikan sejauh mana kita terpisah, 

selama mana kita menyepi,

sejauh mana kita lari, insyaAllah kita akan disatukan...

Jadi,sama-samalah kita mencari yang menjadikan segala sesuatu dan yang menyatukan itu iaitu ALLAH..

By : Nur Azira Jusoh

No comments:

Post a Comment