Wednesday, 27 February 2013

Baju Melayu [Jahit Sendiri] ^^ [Part1]


Assalamualaikum and Salam Sejahtera....


Selamat hari raya...eh. lambat lagi...nie baru bulan 2 yew...hehehe.. excited pulak kann...hehehe
macam mana nak tulis pendahuluan nie?? =_=

skip
skip
skip

okay, kesimpulannya zira baru je siap jahit baju melayu..this baju is not for me,,ok..for my brother... happy kemain..haha
first time kot jahit baju melayu..berjaya pulak tuu..masuk bakul angkat sendiri =_=

untuk permulaan nie, zira jahit baju melayu untuk abang zira yang berumur 21tahun(dah tua dah dia)..hehehe..kakak2 yang citu beritahu zira,, mesti bangga abang zira kat zira bcoz akhirnya berjaya menyiapkan baju melayu untuknya...Susah giler kot nak ciapkan baju melayu..Bcoz 2 harga baju melayu kat kedai mahal2 belaka...Susah tau nak menjahitnya,,especially kat bahagian kocek..Zira ingat jahit bahagian kocek lebih senang dari bahagian kolar..But,, bahagian kolar baju melayu jauh lebih senang berbanding koceknya..hehehe...So proud of myself..Rase happy go and lucky plak...
nama pun baju melayu, so jahit baju je..seluar belum cuba jahit lagi..hehe
so,for boys lepas nie kalau ada sesiapa nak tempah baju melayu dengan zira,
boleh laa tinggalkan komen ye..anda pasti menyesal..hikhikhik ..

model of the....


Just simple baju melayu jew..First time 2....Bukan untuk zira..Tapi,, untuk abang zira yew..hehehe...
By : Nur Azira Jusoh

No comments:

Post a Comment