Thursday, 17 January 2013

Jealous tu Tanda Sayang...


Assalamualaikum and Salam Sejahtera....

Xjawab salam,, dia dosa.. hahaha... Kalau time skul rendah selalu begini...Kalau seseorang xjawab salam kita,, kita akan ckap dia sombonglah,, aplah.. Tapi,, kalau dia jwab dalam hati cam ane plak.. hahaha.. Lu pikir r sendiri..huhuhu... How to start yew... fuhhhhh.. Cam biasa... Mulakan pekerjaan anda dgn bismillahirrahmanirrahim...

First of all,, Jealous tu tanda Sayang?? Yew kew?? Yew lah..hahahaha.. Aku yang tanya,, aku plak y jawab.. hehehehe.. Suke aty i lah.. Ini belog,, ana yang punyer.. hehehe.. Today,, i would to share you my story.. He jealous at me.. hahaha... Cam ane dye jealous kat i yew...hahaha.. Nak sharing lah nie.. Bcoz " Sharing is Caring,, Caring is Loving,, and Loving is Everythings!!"Kata orang cemburu tu tanda sayang.. So,, dia sayang kat i lah kira,,kan?? Dye tu siapa?? Adalah.. Secret!! Nie nak beri clue ckit2,, dye adalah My "♥".. Tapi,,kadang-kadang jealous dye terlampau sangat.. Hal remeh-temeh pun nak jealous.. Dah nak macam,, tu perasaan dye.. i xleh duga,,ok!! Kejadian berlaku sekejap jew... Hari tu,, dye call aku... Sedang aku bercakap dengan dia,, tiba2 member aku telefon.. Perempuan,,ok... Tapi,, aku tersilap tekan accept..   Dye still lam talian,, so i ckap lah kat member i y i busy.. Ad krja ckit... Nsib lah my member tu understand.. Alhamdulillah... Wlau bagaimana pun,, selepas bercakap dengan member aku 2,, aku sambunglah cakap dengan dia.... Dye pun tanya aku,,y aku cakap dengan spew td.. Aku ckap lah y aku ckap dengan member.. Tiba2,, mood dye berubah... "Xpelah,, g lah ckap member awk 2.. Saya busy!!"... Lepas 2,,aku antarlah mcg,, "Knpe awk cam nie??".. Lpas 2,, dye blas.."Xayah lah kcau sya lgi".. Aku phm y dye tgh jealous.. So,,i pun ambik kesempatan campur dengan perasaan rezak.. "Ok,,mulai ari nie sya xakan kacau aw ag... Sowi gangu.."..hahaha.. Part y pling excited,, bila dye minta maf kat aku.. haha.. Mula2 aku wat jual mhal.. Tapi,,nk wat cam ane.. Aku sayang kat dye.. hehehe.. Aku pun pernah jealous kat dye... So kira2 kitaorang nie,, masing2 ad perasaan sayang lah antara satu sama lain bcoz jealous tu tanda sayang...So,,kira2 dye tau prasaan jealous 2 cam ane kan.. yew x?? hahaha

"When a boy get jealous,,its kinda cute.. But when a girl jealous,,world III is about to start.."


Bagi aku, kalau kita benar-benar cintakan seseorang, kita kena buat diri dia selesa. Kalau kita asyik buat dia rasa rimas je, kesian la dia. Dia pun ada kehidupan sendiri. Kan?? Think about it. Lagipun, sebelum ada sebarang ikatan yang sah, belum tentu orang tu ialah jodoh kita. Aku cuma yakin satu perkara, meskipun lelaki tu berkawan dengan berpuluh-puluh perempuan sekalipun, kalau dah tertulis dia adalah jodoh aku, dia akan kawin jugak dengan aku by hook or by crook. Takkan lari gunung dikejar. Simple kan? Tak payah nak cemburu sangat la. :-) Cheewah... hehehe

P/s : Hubungan akan kekal kalau, pasangan pandai tolak ansur.Bincang masalah sama-sama. Ego diketepikan.Cemburu buta dibuang.Sayang dilebihkan :')
By : Nur Azira Jusoh

No comments:

Post a Comment